Skoda- en Seat-vestiging Century geopend

Met de opening van de nieuwe Skoda- en Seat-vestigingen heeft Century de verkoop van al zijn personenwagenmerken in Groningen gecentreerd op één adres. De komende maanden ligt de focus op doorontwikkeling van het gebied – met een onbemand tankstation, wasstraat, schadebedrijf en een eventlocatie.

Dat laatste krijgt gestalte middels een partyschip voor tweehonderd personen, in de vijver bij het Audi-pand aan de Bornholmstraat. De verwachting is dat eind dit jaar alle plannen gerealiseerd zijn. Sinds 2009 ontwikkelt het gebied aan de ringweg zich tot een nieuwe autocampus. Eerder vestigden zich Porsche (2009), Volkswagen (2011) en Audi  (2012) en de automotive tak van het Noorderpoort college (2015). Erik Meems, directeur/eigenaar van Century Autogroep:  “De afgelopen jaren zijn wij, in nauw overleg met diverse instanties, continu stappen aan het zetten om ons terrein aan de Bornholmstraat in Groningen door te ontwikkelen.” Century Autogroep is sinds de start in 1932 uitgegroeid tot een mobiliteitspartner met bijna vierhonderd medewerkers, verspreid over achttien vestigingen in de provincies Groningen en Drenthe.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †