Smits koopt Profile Tyrecenter Westland

Twee pioniers op het gebied van samenwerking tussen universele autobedrijven, Peter van den Berg en Evert Smits, hebben besloten tot de ultieme vorm van samenwerking: bedrijfsovername. Per 2 april valt Profile Tyrecenter Westland onder de vlag van Smits Autobedrijven.

Smits zocht verbreding van zijn activiteiten, Van den Berg continuïteit voor zijn bedrijf. De twee ondernemers delen dezelfde filosofie en hun bedrijven passen keurig bij elkaar. Smits Autobedrijven heeft zes vestigingen in Zuid-Holland en is James Lease Service bedrijf.

Om bij de overdracht van het bijna 60 jaar bestaande Westlandse familiebedrijf de zaken goed te kunnen scheiden van emoties is de hulp ingeroepen van professionals uit de automobielbranche. Deze hebben de onderhandelingen begeleid en een intentieverklaring opgesteld.

Van den Berg en Smits kennen elkaar al sinds 1991. Beide garagehouders maakten deel uit van het eerste bestuur van de Algemene Bovag Autobedrijven. In die tijd organiseerde de ABA door het hele land bijeenkomsten om de onderlinge samenwerking tussen universele autobedrijven te promoten.

Die boodschap werd niet overal opgepikt, de tijd was er kennelijk nog niet rijp voor. Door de opkomst van garageformules ontstond er later wel meer samenwerking in de universele autowereld.

Volgens Smits sluit het bedrijf van Peter van den Berg naadloos aan bij onze visie die wij hebben op de toekomstige aftersalesmarkt. Kleinschalig, dicht bij de klant maar professioneel.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1777 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.