Snap On Ethos Plus voor beginnende technici

Snap On heeft een diagnosetester speciaal voor startende diagnosetechnici gemaakt. De Ethos Plus kan service-intervallen resetten en met meer dan zeventig systemen communiceren. Denk aan motor-, ABS-, SRS- en bodymanagement van meer dan dertig automerken.

Het nieuwe diagnose-apparaat is naar wens te configureren via parameters, voorkeurslijsten en een programmeerbare snelkeuzeknop. De Ethos Plus kan live data pauzeren en opnemen om later terug te kijken, maar ook fabrikant-specifieke codes en EOBD-codes snel lezen en wissen.

De nieuwe Snap On-equipment draait op nieuwe software waardoor er honderden nieuwe functies bijgekomen om praktische componententests uit te voeren. Het betreft bijvoorbeeld het testen van een BMW-startonderbreker, opvoerpomp en VTG versnellingsbak. Voor de Range Rover Sport en Land Rover Discovery zijn ABS actuatortests toegevoegd. Ook zijn er DPF-regeneratiefunctionaliteiten voor de VAG, Ford, Renault, Toyota, BMW, Mazda en PSA.

De lijst met nieuwe functionaliteiten van de Ethos Plus is lang. Daarin vind je ook onder andere de reset van het accucontrolesysteem van Ford, een reset van het brandstofadditief van Mazda en het uitschakelen van een Nissan Micra-injector.

Presentatie Ethos Plus

[responsive-video identifier=”f-71xIToHng”]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *