Snelladen via Europese standaard

Koepelorganisatie van Europese autofabrikanten Acea en de Society of International Engineers hebben het Combined Charging System (AC/DC) gekozen als standaard systeem voor snelladen in Europa en Amerika. De meeste EV’s zijn hiermee binnen vijftien tot twintig minuten opgeladen.

Audi, BMW, Chrysler, Daimler, Ford, General Motors, Porsche en Volkswagen hebben de afspraak gemaakt om het standaard snellaadprotocol te ondersteunen, genaamd DC Fast Charging met een gecombineerd laadsysteem. Daarbij wordt één-fase AC-laden, snel drie-fase AC-laden en DC-laden gecombineerd voor thuisgebruik en ultrasnel DC-laden bij publieke oplaadpunten. Het Combined Charging System bestaat uit een uniforme standaard met identieke elektrische systemen, veiligheidsmechanismen, laadregelaars en afmetingen.

Het snellaadsysteem wordt begin 2017 de standaard en al eind 2012 uitgebracht. De eerste voertuigen met de techniek worden volgend jaar op de markt verwacht.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *