Sneller keuren met apk-Werkorder

VWE heeft de apk-Werkorder ontwikkeld: een dienstverlening die ervoor zorgt dat een collega het administratieve deel voor zijn rekening kan nemen. Zo kan de keurmeester zich volledig focussen op het voertuig en de apk-controle.

Een apk-Werkorder is in feite een papieren kopie van het apk-scherm en kan gebruikt worden als checklist door de keurmeester in de werkplaats. Het systeem zorgt ervoor dat de ingevoerde gegevens in het apk-scherm (tijdelijk) opgeslagen worden en naderhand aangevuld kunnen worden.

Met de apk-Werkorder kan de keurmeester in korte tijd maximaal vier voertuigen, die geheel administratief zijn voorbereid, achter elkaar versturen naar de RDW. Hiermee blijft de keurmeester – volgens RDW-voorschriften – verantwoordelijk voor de keuring, maar is hij een stuk minder tijd kwijt aan de administratieve verwerking ervan. De productiviteit stijgt hierdoor en dat betekent: meer apk’s per dag en dus meer rendement voor het autobedrijf.

Hoe het werkt

De receptionist kan werkorders klaarzetten en afdrukken op een A4-tje, waarop onder meer het kenteken, voertuiggegevens en reparatiepunten staan vermeld. De keurmeester controleert het voertuig en vult het resultaat van de keuring en eventuele adviespunten in op de papieren werkorder. Daarna levert hij één of meerdere ingevulde werkorders in bij de receptie. De keurmeester kan ondertussen nieuwe voertuigen keuren, terwijl de receptie de gegevens online verwerkt en de werkorder klaar zet voor verzending. Zodra de keurmeester plaats neemt achter de computer, kan hij de voertuigen (oftewel: werkorders die klaar staan voor verzending) afmelden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.