SP zet vraagtekens bij schadesturingrapport

Tweede Kamerlid van de SP Sharon Gesthuizen heeft aan minister Maxime Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie vijf nieuwe Kamervragen gesteld over de berichten dat kleine bedrijven in de autoherstelbranche uit de markt worden gedrukt door de grote jongens en de verzekeringsmaatschappijen.

Gesthuizen vraagt aan Verhagen of hij kan aangeven op welke wijze de kritiek van SEO de uitkomsten van de marktanalyse zou veranderen? Zij doet het verzoek bij de minister om de NMa een reactie te vragen op het feit dat "de metingen onzorgvuldig en onvolledig zijn, en daardoor onbetrouwbaar." Vervolgens pleit ze voor aanvullend onderzoek om deze kritiekpunten weg te nemen.
Of de aanname dat verhaalbare schade per definitie zou behoren tot de vrije schadestroom trekt de SP-er ook in twijfel. Verder wil Gesthuizen weten of Verhagen ook vindt dat er vraagtekens kunnen worden gezet bij de betrouwbaarheid van de onderzoeksresultaten, aangezien de eindconclusie van het onderzoek is dat slechts 16 procent van de autoruitschade wordt gestuurd, terwijl dit volgens de NMa ook 63 procent kan zijn als de onderzoeksinformatie anders is.

In een eerder antwoord op haar vragen heeft Verhagen zich volledig gebaseerd op het NMA-onderzoek uit 2009. Volgens economen is dit rapport niet onomstreden.

Download hier het officiële PDF-document met de Kamervragen >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.