Speciale basislak voor Alubeam-modellen

Spies Hecker heeft een basislak ontwikkeld voor de reparatie van de Mercedes modellen met een speciale vloeibaar metalen afwerking. Het draagt de naam Permahyd Basislak MB 047 AMG Alubeam. In 2007 ontwikkelde Mercedes-Benz veertig CL 65 AMG coupé modellen met Alubeam afwerking. Vanaf dit jaar kan deze speciale kleur ook voor andere modellen besteld worden.

"Autofabrikanten gebruiken deze kleur om de exclusiviteit van de voertuigen te benadrukken en vervullen daarmee de droom van een gepersonaliseerde auto", vertelt Robert Jan Cornelissens, marketingmanager van Spies Hecker importeur Metalak. "Daartegenover staat, dat herstel van deze speciale kleuren om een aangepaste procedure in de afwerking vraagt."

Voor de reparatie van deze exclusieve kleur is nu de nieuwe basislak beschikbaar. Dick van Duijvenvoorde, technisch accountmanager: "Voor de reparatie van auto’s met een afwerking in een effectkleur, hebben we speciale ready-mix kleuren en algemene technische Informatiebladen."

Essentieel voor de reparatie van MB Alubeam is een egale ondergrond, waarbij de delen niet tot op het metaal geschuurd zijn. Op een voorbewerkte ondergrond wordt HS blanke lak aangebracht over de extreem fijn schuurbare grondverf. Daarna wordt slechts 1,5 laag met Alubeam basislak in een enkele spuitgang aangebracht over de geschuurde blanke lak. De afwerking is een laag van blanke lak.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2720 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *