Spuitbus verjaagt steenmarter onder motorkap

De steenmarter rukt op in Nederland, tot ergernis van veel automobilisten. Onder de motorkap richt het beestje namelijk een ravage aan. Een nieuw geurtje onder de naam Mustolet blijkt de steenmarter wel te verjagen. 

Vijftig jaar geleden was de steenmarter nog een zeldzaamheid in Nederland. Sindsdien is het roofdiertje bezig met een gestage opmars vanuit Duitsland. In de hele oostelijke helft van het land komen ze inmiddels voor en ook in het westen zijn ze inmiddels geen onbekende. 

Steeeds meer automobilisten hebben de steenmarter inmiddels persoonlijk leren kennen. Het beestje kan zich onder de motorkap nestelen en een ware ravage aanrichten. Elektriciteitskabels, slangen, remleidingen en isolatie, alles bijten ze kapot.

Beschermde diersoort

Hoe hinderlijk ook, het beestje mag vanwege zijn beschermde status niet worden gedood of zelfs maar verstoord. Dat kan een fikse boete opleveren. Het weren van de steenmarter mag echter wel.

Dus ontwikkelde ongediertebestrijder Gé Verburg een specisale geur waar steenmarters een chronische hekel aan hebben. Eens per maand spuiten onder de motorkap en de steenmarter loopt met een boog om de auto heen.Inmiddels is het spuitbusje met de naam Mustolet zo’n 500 keer over de toonbank gegaan. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.