Start up voor autonoom rijdende taxi’s

Onder de naam nuTonomy is een nieuwe start up in het leven geroepen, die zich wil gaan voegen in het rijtje van ontwikkelaars van autonoom rijden de auto’s. De start up nuTonomy wil zich voorlopig beperken tot zelfrijdende taxi’s, een concept waar grote spelers als Uber, Google, Volvo en Tesla actief zijn.

Na de vraagtekens die de afgelopen periode soms werden gesteld over de veiligheid van autonoom rijden, zou je verwachten dat er even pas op de plaats wordt gemaakt. Maar niets is minder waar. Juist autofabrikanten vallen momenteel communicatief over elkaar heen als het om zelfrijdende auto’s gaat. De aanrijdingen waar Tesla bij betrokken was, zet geen rem op de uitrol van de plannen ten aanzien van zelfrijdende auto’s.

“Maar”, stelt de Amerikaanse nuTonomy oprichter Karl Iagnemma. “De autoindustrie gaat bij het ontwikkelen van autonoom rijdende auto’s nog te veel uit van de auto, terwijl er in robotica (robots en software) moet worden gedacht. Dat is een twee-eenheid, terwijl de autosector deze twee te vaak los van elkaar ziet.”

Tot nu toe in nuTonomy onder de radar gebleven, maar inmiddels is het bedrijf zelfs begonnen met het daadwerkelijk rondrijden met zelfrijdende taxi’s (ism Mitsubishi) in Singapore. Daar heeft de overheid delen van de stadstaat vrijgegeven (ook aan andere fabrikanten overigens) om het autonoom rijden te testen. Als de tests in Singapore goed verlopen, worden deze uitgebreid naar de VS en Europa.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1805 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.