Stern Groep kan verwachting niet waarmaken

De winstverwachting van Stern Group over 2014 zal niet worden gehaald vanwege de dalende automarkt. Het bedrijf heeft na drie kwartalen een zeer bescheiden winst geboekt van 0,1 miljoen euro tegen 1,5 miljoen euro een jaar eerder. Stern verwacht dat de cijfers voor de rest van het jaar ‘duidelijk positief’ zullen zijn.

De verwachting begin dit jaar was dat Stern Groep in 2014 een duidelijk hoger resultaat na belastingen zou realiseren dan over 2013 is gerapporteerd en wel voornamelijk door het ontbreken van bijzondere reorganisatielasten en verliezen op beëindigde activiteiten.

Stern Dealers kampt ook het derde kwartaal 2014 met een wisselvallige, krimpende automarkt met waarschijnlijk opnieuw een fiscaal gedreven eindspurt tegen het eind van het jaar. Voortgaande kostenbesparingen, licht betere aftersales en meer accent op verkoop van gebruikte auto’s moeten de resultaten op een behoorlijk peil houden.

Reorganisaties

De in het eerste halfjaar 2014 ingezette reorganisatie van Ardea Auto wordt doorgezet tot dit cluster een duurzame positieve bijdrage levert aan het groepsresultaat. Na eerdere sluiting van een tweetal vestigingen is in het derde kwartaal de grote vestiging te Delft gesloten.

Alle administratieve afdelingen van Ardea Auto zijn versneld samengevoegd in Hoofddorp om de organisatie efficiënter te maken en het aantal indirecte medewerkers verder te reduceren. Ook Heron Auto heeft in het derde kwartaal een vestiging gesloten en diverse andere Stern Dealers bouwen hun (indirecte) personeelsbestand verder af.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.