Stern koopt Renault Weesp en verkoopt Opel Hilversum

Arend Auto van de Stern Groep heeft op 3 december de Renault-dealer in Weesp overgenomen. Daarnaast verkoopt Stern het Opel dealerbedrijf van Merel Auto in Hilversum. Deze verkoop zal op 31 december 2012 plaatsvinden. Alsof dat nog niet genoeg wijzigingen zijn, heeft Stern Universeel op 1 december de 42-jarige Evert Jan Stagge benoemd tot directeur van de divisie.

Door de overname van de dealervestiging in Weesp van de Bochane Groep komt het aantal Renault-dealers binnen Stern Groep op dertien. In Noord-Brabant heeft Arend Auto acht vestigingen en in het verzorgingsgebied rond Amsterdam wordt het aantal vestigingen met deze overname uitgebreid tot vijf.

Het Renault marktaandeel van Stern benadert met dertien procent de doelstelling van het strategisch plan van tenminste vijftien procent. Vanwege de over het algemeen goede resultaten die de groep met Renault behaalt, wordt verdere uitbreiding van het marktaandeel tot boven de vijftien procent nagestreefd.

Afstoten

Eerder is al bekend gemaakt dat Stern zich met de merken Opel en Chevrolet gaat beperken tot de regio Noord-Holland boven het Noordzee kanaal. “Door de sluiting per 1 december van de vestigingen van Merel Auto in Amsterdam Zuidoost en in Amsterdam West en de verkoop van de vestiging van Merel Auto in Hilversum wordt dit proces afgerond”, aldus Stern. “Vanwege de zeer matige gang van zaken met Opel en Chevrolet zal het aantal Opel/Chevrolet vestigingen in Noord-Holland vervolgens teruggebracht worden tot enkele locaties.”

Universeel

Evert Jan Stagge is begin deze maand directeur geworden van de eerder dit jaar gevormde nieuwe divisie Stern Universeel, waarin Stern Schade, Stern Tec, Stern Point en Stern Plaza zijn samengebracht. Hij zal van Stern Point een landelijke keten van universele garagebedrijven gaan maken. Het begin hiervan wordt nog voor het einde van dit jaar gemaakt, door een tweede Stern Point in Amsterdam te openen. In februari volgt de derde vestiging in Wateringen.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *