Stern Parts in onderdelen

Stern Groep start met een eigen onderdelentak genaamd Stern Parts. Dit doet het bedrijf om onder meer de klanten van het servicebedrijf Stern Point te kunnen bedienen met onderdelen en om de afhankelijkheid van de autofabrikanten terug te dringen.

Stern opent binnenkort in Naarden de eerste vestiging van Stern Point. De komende twee jaar volgen nog 24 soortgelijke universele autobedrijven onder deze naam. De vraag is natuurlijk hoe Stern Point gaat opereren. Wanneer bijvoorbeeld eigenaars van andere automerken, dan door Stern worden gevoerd, zich voor service melden.

Henk van der kwast, directievoorzitter van Stern: “In dat geval willen we echt wel zaken doen met een lokale BMW- of Peugeot-dealer en de klant bedienen met originele of merkonderdelen. Het is overigens niet zonder reden dat wij Adriaan Roggeveen in huis hebben gehaald. Nee, we hebben geen ondersteunende grossier, we doen daarvoor zaken met allerlei partijen. Of we gaan zelf iets opzetten, of sluiten met behulp van Roggeveen een goede deal.”
De komende zes weken moet er meer duidelijkheid komen over de definitieve opzet van Stern Parts. Wie de toeleveranciers worden is ook nog niet duidelijk.

Dit jaar zal Stern zijn holdingstructuur aanpassen met een indeling in drie divisies: Stern Dealers, Stern Finance en Stern Universeel. Bij laatstgenoemde worden onder andere Stern Rent, Stern Plaza, Stern Point, Stern Schade, Stern Tec en Stern Parts ondergebracht.

Stern Groep heeft in 2011 een nettowinst gemaakt van 6 miljoen euro. Lees er hier alles over >>

Lees hier een interview met Van der Kwast over Stern Point en het wapenen tegen de groeiende invloed van autofabrikanten >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.