Steve Hood directeur Ford elektrisch

Ford heeft Steve Hood per 6 november aangesteld als directeur elektrische voertuigen van Ford Europe. In deze functie is hij verantwoordelijk voor Fords ontwikkelingsstrategieën, nieuwe businessmodellen en plannen voor geëlektrificeerde voertuigen en diensten.

steve-hood“Een toegewijde directeur voor elektrische voertuigen in Europa is cruciaal nu we onze business voor de toekomst opnieuw aan het vormgeven zijn”, zegt president Steven Armstrong voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika. “Nu de markt voor elektrische voertuigen snel toeneemt, zal Steve nauw samenwerken met ons wereldwijde Team Edison teneinde een leidend voertuigportfolio te creëren.”

Ford-man

Steve Hood kwam in 1985 bij Ford werken en heeft er verschillende functies bekleed. Zo was hij van 2015 tot 2017 voorzitter en ceo van Trust Ford, de eigen dealergroep van Ford Britain. Sinds juni 2017 was hij vice-president van Changan Ford.

Elektrisch

Om het belang dat Ford hecht aan de ontwikkeling van elektrische voertuigen aan te geven: tot 2022 investeert Ford wereldwijd 11 miljard dollar in elektrische voertuigen. Het gaat daarbij zowel om plug-in hybrides als volledig elektrische batterijauto’s. Zo wordt in Europa binnenkort begonnen met de productie van de Mondeo Hybrid Wagon. In 2019 komen er 48 Volt milde hybrides (MHEV) en start Ford met de productieversie van de plug-in hybride (PHEV) Transit Custom. In 2020 komt er bovendien een volledig elektrische suv met een actieradius van tenminste 480 kilometer plus nog twee andere volledig elektrische modellen.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3970 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters