Strijd om milieuzone Rotterdam gaat door

De juridische strijd over wel of geen oude benzineauto’s in de Rotterdamse milieuzone is nog niet voorbij. Verantwoordelijk wethouder Langenberg gaat in beroep tegen een recent vonnis van de rechtbank ten gunste van klassiekers.

De rechter oordeelde dat de uitstoot dermate gering is dat toegang tot de zone verbieden een te zware maatregel is. Volgens de wethouder echter zijn de cijfers waarop de uitspraak is gebaseerd achterhaald. In plaats van landelijk slechts 0,14 procent NOx-uitstoot (zoals de rechtbank stelt) zou de gewraakte categorie voertuigen binnen de Rotterdamse stadsgrenzen liefst 20 procent voor haar rekening nemen. Het touwtrekken werd op gang gebracht door een groep eigenaren van klassieke auto’s. Zij verzetten zich, naar nu blijkt met (voorlopig?) succes, tegen de milieumaatregel. Overigens heeft de uitspraak die de rechter vorige week woensdag deed geen betrekking op oude diesels (voor 2001). Deze categorie blijft onverkort niet welkom binnen het afgebakende gebied.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †