Sumitomo Rubber verwacht Pirelli in te halen

Sumitomo Rubber Industries (SRI), fabrikant van onder meer het bandenmerk Falken, stijgt door de toenemende opbrengsten hoogstwaarschijnlijk van plaats zes naar vijf op de lijst van werelds grootste bandenfabrikanten. Daarmee kan Pirelli worden verstoten van haar positie.

Boekjaar 2011

Bron: Sumitomo Rubber Industries

Wanneer de prognoses van Pirelli van afgelopen november kloppen, met betrekking tot de eigen bandenomzet over 2011 (5,7 miljard euro), dan heeft SRI op basis van de Euro-koers en het einde van het afgelopen jaar, Pirelli van de vijfde plaats gestoten, met een verschil van 200 miljoen euro.

In het afgelopen jaar kende het Japanse SRI een omzetstijging van twaalf procent, wat neerkomt op ongeveer 6,8 miljard Euro. Ook werd de winst van het concern aanzienlijk vergroot. Terwijl de operationele winst voor het jaar 2011 op 540 miljoen euro werd vastgesteld en daarmee met 13,2 procent toenam, steeg de nettowinst in hetzelfde jaar met 32,7 procent tot 280 miljoen euro.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.