Tango gaat eigen laadnetwerk opzetten

Onder de naam Tango electric gaat tankstationexploitant Tango een eigen netwerk opzetten van laadstations voor elektrische auto’s. De laadpalen komen op eigen tankstations, maar ook op parkeerplaatsen van onder andere winkelcentra en bedrijven.

In maart werden op het Tango-tankstation in Harderwijk de eerste twee snelladers geplaatst onder de bestaande luifel waar ook traditionele brandstoffen kunnen worden getankt, maar Tango wil meer. Daarom zijn stand-alone laders ontwikkeld die op diverse locaties kunnen worden geplaatst. Sven Dochez, directeur duurzame brandstoffen bij Tango’s moederbedrijf Q8: “We beseffen dat elektrische rijders niet alleen op tankstations komen om hun auto op te laden. Om het onze klanten zo makkelijk mogelijk te maken, zorgen we ervoor dat zij ook op andere locaties gebruik kunnen maken van Tango-laders. Zo kun je, terwijl je bijvoorbeeld boodschappen doet, gemakkelijk en snel je auto opladen. Of terwijl je werkt op kantoor. Bedrijven kunnen bovendien ook Tango-laders bij medewerkers thuis laten plaatsen.”

Zakelijk

Voor de zakelijke markt heeft Tango electric bovendien een online portal ontworpen waar wagenparkbeheerders hun elektrische vloot kunnen beheren. De laders die Tango electric plaatst op zakelijke locaties en bij EV-rijders thuis zijn direct verbonden met de portal. De thuislaadsessies worden zo automatisch maandelijks vergoed via Tango electric.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3430 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.