Tankstation deelt dongels uit

Het Duitse Tanktaler, een exploitant van tankstations, heeft afgelopen week een dongel op de markt gebracht. In ruil voor twee cent korting op een liter brandstof staat de berijder toe dat Tanktaler zijn autodata uitleest.

Deze wordt via een app omgezet naar informatie voor de berijder. Maar insiders stellen dat het uiteindelijk de bedoeling is dat Tanktaler de klanten toestemming gaat vragen om de servicedata te mogen delen met bijvoorbeeld autobedrijven. De dongel is overigens gratis.

Het is de vraag of en zo ja welke Nederlandse of Belgische tankstationondernemer dit voorbeeld volgt. Dongels zijn inmiddels volop verkrijgbaar en het worden er alleen maar meer. Het aantal fabrikanten/leveranciers groeit gestaag en de bijbehorende maatwerk-app is tegenwoordig ook erg betaalbaar. Na eerdere dongels van de ANWB, Sator, Vodafone, Samsung en Bosch, staan diverse introducties klaar. Bedoeld om de autorijdende consument te helpen connected te worden met zijn auto – maar vooral met leveranciers en dienstverleners, niet in de laatste plaats het autobedrijf.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1798 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.