Tarief aircotraining ATG blijft ongewijzigd

ATG handhaaft tot het einde van het jaar het bestaande tarief van 384 euro voor de basis aircotraining inclusief het BMWT-examen. Het Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu (VROM) heeft deze maand een uniforme examenprijs vastgesteld.

Deze prijs van 240,34 euro exclusief BTW geldt voor alle aanbieders van de aircotrainingen ‘Terugwinnen Mobiele Airco’s’ in Nederland.
Theo van Duren is manager bij ATG en hij verwacht dat er eind dit jaar meer dan vijfhonderd cursisten bij het instituut zijn ingeschreven. Mocht een cursist niet slagen voor het eindexamen, dan kan hij onder bepaalde voorwaarden later gratis nog een keer deelnemen aan training. Monteurs die onderhoudswerkzaamheden en reparaties willen uitvoeren aan airconditioningsystemen met een koudemiddelinhoud kleiner dan 3 kg kunnen het leertraject doorlopen.

Sinds 1 juli is de nieuwe EU-wetgeving (F-gassen) met betrekking tot werkzaamheden aan koelinstallaties waarbij gefluoreerde broeikasgassen of gereguleerde stoffen vrij kunnen komen van kracht. Alle trainingen en examens van ATG in dit gebied voldoen inmiddels aan de nieuwe richtlijnen.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *