Technische Centrale koopt dieselspecialist

Technische Centrale heeft vrijdag dieselspecialist EDSL in Sittard overgenomen. TC zal de handelsnaam EDSL ‘zeker voorlopig’ blijven handhaven, aldus directeur Hubert Beeren.

EDSL, ofwel Elektro en Diesel Service Limburg voluit, is gespecialiseerd in dieseltechniek, voertuigdiagnose en auto-elektra en onder meer erkend Bosch dieselservicecenter. Ook van de merken Delphi en Denso is EDSL vertegenwoordiger. TC is sinds 2011 actief in Sittard en Maastricht dankzij de overname van collegagrossier Koetsier. De vorig jaar opgerichte divisie Autotechniek krijgt naast de TC-werkplaats in Helmond nu EDSL in Sittard erbij. Beide vestigingen zullen geleid worden door Guus Dorren van EDSL. In totaal werken er negen man bij EDSL.

Verbreding

Voor Hubert Beeren betekent de overname ook een verbreding van de klantenkring. “EDSL is niet alleen sterk in dieseltechniek en in diagnose voor het 12V-segment, maar ook het 24V-segment is er een belangrijke doelgroep. Voor TC biedt dat extra kansen.”

Met de overname van EDSL verwacht Beeren bovendien dat het lidmaatschap van het Bosch Premium-netwerk aanstaande is. Terlouw Diesel Center in Mijnsheerenland en Diesel Büchli in Harderwijk zijn de eerste Bosch Diesel Centers (BDC) die zich hebben aangesloten bij dit netwerk, waardoor zij Premium-producten zelf kunnen reviseren en verkopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.