Terugroepactie Kia Sportage door gordelspanner

Kia Motors Nederland heeft een terugroepactie aangekondigd. Het betreft een aanpassing aan de gordelspanner voor de bestuurder. De recall heeft in Nederland betrekking op 3.857 Sportage-modellen.

Het mankement is aan het licht gekomen na een reguliere productevaluatie door Kia. Daaruit is gebleken dat de voorspanner van de veiligheidsgordel van de bestuurder in bepaalde gevallen minder spankracht kan genereren door een niet goed functionerend onderdeel van het aanspanmechanisme.

De terugroepactie is van kracht voor Kia Sportage-modellen die in de periode 7 oktober 2011 tot 21 november 2012 in Slowakije zijn geproduceerd. Het probleem kan alleen optreden bij modellen die zijn uitgerust met het betreffende onderdeel uit een bepaalde serie.

Betrokken eigenaren worden door Kia Motors Nederland schriftelijk geïnformeerd en verzocht de auto naar de dichtstbijzijnde Kia-dealer te brengen waar de gordelspanner zal worden geïnspecteerd en indien nodig gratis vervangen. Afhankelijk van de uit te voeren werkzaamheden zal de geschatte reparatietijd variëren van 1 tot 2 uur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.