Thule trekhaken verandert in Brink

Thule trekhaken gaat zelfstandig verder onder de naam Brink Group met haar hoofdkantoor in Staphorst. Tegelijkertijd zal het productmerk veranderen van Thule naar Brink. De naam Brink is van oudsher bekend als trekhakenmerk. In 2006 verandere deze in Thule vanwege de overname.

In lijn met de strategische keuze van Thule Group om zich volledig te gaan toeleggen op outdoor en sports producten voor de actieve consument, meldde Thule Group op 18 juni jongstleden de intentie tot verkoop van haar trekhaak divisie. Door Thule trekhaken los te koppelen van de Sports en Outdoor divisie kunnen beide divisies zich vol concentreren op hun wederzijdse strategische richtingen.

Magnus Welander, ceo van Thule Group: “Onze strategische focus om onze leidende mondiale positie in de sports & outdoor markt voor actieve consumenten verder uit te bouwen is glashelder. Dit blijkt onder andere uit onze recente succesvolle toetreding tot de productcategorie, die wij “Active with Kids’ noemen, met verschillende nieuwe producten zoals fietszitjes en kinderwagens, evenals uit de introductie van verschillende, met awards bekroonde, cameratassen, fietstassen en technische rugtassen. Om ons hier volledig op te kunnen toeleggen is besloten de trekhaak activiteiten af te splitsen van Thule Group.”

Splitsing

“Gerrit de Graaf en zijn management team hebben de competenties en de strategische plannen om de trekhaak activiteiten verder te ontwikkelen. Deze splitsing zal beide bedrijven ten goede komen omdat zij nu in staat gesteld worden zich volledig toe te leggen op hun beider strategische richtingen.” concludeert Magnus Welander.

Het hoofdkantoor voor Brink Group blijft in het Overijsselse Staphorst. Het Zweedse Nordic Capital Equity Funds VI, VII behoudt haar meerderheidsbelang in Brink Group. Voorzitter van de raad van bestuur wordt Anders Pettersson, die tot 2009 ceo van Thule Group was.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *