Tien autonome modellen in vier jaar tijd voor Alliantie

De Alliantie Renault-Nissan lanceert de komende vier jaar meer dan tien modellen die zijn uitgerust met techniek voor autonoom rijden. De auto’s komen op de markt in Noord-Amerika, Europa, Japan en China. De techniek wordt ingebouwd in reguliere volumemodellen voor betaalbare prijzen.

Daarnaast introduceert Renault-Nissan connectiviteitstoepassingen die het de gebruiker makkelijker maken om onderweg in contact te blijven met het werk, sociale netwerken en entertainment.

“Renault en Nissan richten zich intensief op twee doelen: emissievrij rijden en het voorkomen van dodelijke slachtoffers”, zegt Carlos Ghosn, bestuursvoorzitter en CEO van de Alliantie Renault-Nissan in het onderzoekscentrum van de Alliantie in Sunnyvale, in Silicon Valley, Californië. “Daarom ontwikkelen we techniek voor autonoom rijden en connectiviteit voor volumemodellen die we op drie continenten aanbieden.”

De Alliantie Renault-Nissan heeft een budget voor research & development van ruim 4,5 miljard euro. De groep is in grootte de vierde autofabrikant ter wereld en is verantwoordelijk voor tien procent van de wereldwijd verkochte auto’s.

Debuut voor single-lane control

In 2016 maken voertuigen met single-lane control hun debuut. Deze voertuigen zijn in staat autonoom te rijden in druk verkeer op snelwegen, zelfs in files. De Alliantie Renault-Nissan lanceert vervolgens in 2018 voertuigen met multiple-lane control, die zichzelf op de snelweg zelfstandig uit gevaarlijke situaties kunnen redden en van rijbaan kunnen wisselen. Rond 2020 zijn autonome auto’s ook in staat aan het verkeer deel te nemen in druk stadsverkeer en op kruisingen, zonder dat de bestuurder hoeft in te grijpen.

Later dit jaar introduceert de Alliantie een nieuwe automotive app voor de mobiele telefoon, waarmee de bestuurder op afstand functies van zijn auto kan bedienen. Volgend jaar volgt het Alliance Multimedia System met nieuwe mogelijkheden voor navigatie en multimedia én verbeterde smartphone-integratie en draadloze kaartupdates. Vanaf 2018 ondersteunt het platform Alliance Connectivity & Internet of Things de nieuwe Virtual Personal Assistant-app. De bestuurder kan volledig zelf bepalen van welke techniek voor autonoom rijden hij gebruikmaakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.