Tien procent meer recycling van autowrakken

Auto Recycling Nederland (ARN) laat weten dat het recyclingpercentage van autowrakken in Nederland in een jaar tijd met bijna tien procent gestegen is naar 95,3 procent in 2010. Dat komt doordat het verbranden van shredderafval in afvalenergiecentrales met een R1-status sinds maart vorig jaar mogelijk is geworden.

Het verbranden van het shredderafval is een vervanging van storten en mag meetellen in de recyclingprestatie. De prestatie van 95,3 procent voldoet echter nog niet aan de in 2015 gestelde wettelijk verdeling van minstens 85 procent, aangevuld met 10 procent door verbranding met energieterugwinning. Nu is dat nog 12 procent.

Arie de Jong, algemeen directeur van ARN: “Wij willen zelfs een volgende stap zetten en stellen de vraag of het door ons te behalen recyclingpercentage van 95 procent het hoogst haalbare is. Het realiseren van duurzame doelen is een samenspel tussen wetgeving, economie en technologie. Zo mag recycling niet leiden tot onnodig energiegebruik en de daarmee samenhangende CO2-emissies.”

In 2010 zijn in Nederland 249.008 auto’s afgemeld als autowrak, waarvan 215.975 voertuigen door de contractpartners van ARN zijn verwerkt. Hiermee komt het marktaandeel van ARN in 2010 uit op 86,7 procent.

Download hier het ARN-duurzaamheidverslag 2010 >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *