Tien procent toename autoproductie 2012

De verwachtingen voor de wereldwijde autoproductie worden door Pwc Autofacts gesteld op 83,5 miljoen stuks in 2012. Dit zou een toename betekenen van tien procent in vergelijking tot de schattingen van dit jaar.

Op dit moment zijn de eerder uitgesproken verwachtingen voor de autoproductie in eerste helft van 2011 al overtroffen, wat met name komt door de groei op de markt in China en India.
Het herstel in Japan gaat ook sneller dan verwacht. In september moet er weer volop geproduceerd worden. Dit feit draagt ook bij aan de opwaartse herziening van de wereldwijde schattingen in de autoproductie.
De trage economische groei, de zwakke consumentenbestedingen en de tekorten op de Japanse autovoorraad hebben minder verkopen geleid op de Amerikaanse markt. De productie in Noord-Amerika ligt voor dit jaar nog steeds op koers voor de geraamde 13 miljoen stuks.

Pwc Autofacts voorspelt in 2011 een productiestijging van bijna zes procent ten opzichte van 2010, naar in totaal 75,9 miljoen auto’s.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.