Tijdelijke kentekens via Group Auto

De grossiersorganisatie Group Auto Nederland gaat intensief samenwerken met Voertuig Documentatie Centrum (VDC), één van de vier RDW-communicatieproviders. Volgens Freek Blekxtoon, directeur van Group Auto, liggen er kansen voor grossiers op het gebied van voertuigdocumentatie en de import/exportbegeleiding.

 

“Onze grossiers kunnen hun dienstenpakket aan autobedrijven uitbreiden. Het versterkt de klantenbinding en levert traffic op.” Tot voorkort gingen veel autobedrijven naar het – inmiddels vaak gesloten – lokale postkantoor. Na een uitgebreide testfase draait het VDC Business Partner-concept al bij vijf grossiers. Die kunnen zo een extra dienstverlening aan garagebedrijven bieden.

Group Auto leden kunnen met VDC tijdelijke kentekens afgeven, zoals Duitse vijfdaagse Kürzkennzeichen, Oostenrijkse uitvoerkentekens (7, 14 en 21 dagen) Zoll-nummers en RDW exportkentekens. Die zijn ondermeer nodig voor test- of proefritten en afleveringen in binnen- en buitenland. Behalve deze tijdelijke kentekens kunnen ook uitvoerverklaringen worden afgegeven, groene kaarten met WA-dekking en uiteraard de kentekenplaten zelf, ook voor trucks en trailers.

 

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.