Tomtom wereldwijde provider Volvo Cars

Tomtom is door Volvo Cars geselecteerd als wereldwijde leverancier van locatie- en navigatiediensten voor het nieuwe, vanaf 2019 leverbare infotainmentplatform van de Zweden. Het is voor het eerst dat beide merken gaan samenwerken.

Volvo gaat zijn klanten via Tomtom voorzien van real-time map updates, navigatiesoftware en actuele verkeersinformatie. Antoine Saucier, directeur Tomtom Automotive, noemt Volvo “een van de meest gerespecteerde automerken in de wereld”. Hij dankt de fabrikant voor het in Tomtom gestelde vertrouwen. “We zullen Volvo Cars toekomstbestendige systemen aanbieden, die tegemoet komen aan de snel veranderende markteisen op dit gebied.”

Dankzij de overeenkomst zullen de diensten van Tomtom beschikbaar komen voor Volvo-klanten in Europa, de VS, China, Japan, Zuid-Korea, Latijns-Amerika en Afrika. De autofabrikant ziet in Tomtom ook een partner met het oog op autonoom rijdende voertuigen en de sleutelrol daarin van actueel kaartmateriaal. De Zweden willen in 2021 een volledig autonome auto op de markt brengen.

Volvo is overigens niet de enige deal van de Nederlandse dataleverancier: in de afgelopen tijd zijn ook overeenkomsten gesloten met bijvoorbeeld privé-taxidienst Uber, Volkswagen en Apple.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *