Top 10 zuinige auto’s verschuift

De ANWB heeft samen met Natuur en Milieu een zestal nieuwe Top 10’s opgesteld over zuinige en minst vervuilende auto’s. Sinds februari is er een flinke verschuiving in zowel het benzine- als het dieselsegment.

Zo heeft de Lexus IS de Ford Mondeo van de troon weten te stoten als zuinigste, grote benzineauto. In de Top 10 middelgrote benzineauto’s is het juist Lexus die zijn koppositie heeft moeten afstaan. De Toyota Auris en Lexus CT200h deelden een eerste plek, maar de Auris stoot inmiddels net 3 grammetjes minder uit en claimt de toppositie nu voor zichzelf. De lijst met kleine benzineauto’s bleef ongewijzigd: de Toyota Yaris Full Hybrid maakt in die klasse nog altijd de dienst uit.

In het grote dieselsegment zit Peugeot in de lift: de 508 komt nieuw binnen op een vijfde plaats met dank aan een nieuwe krachtbron. In diezelfde klasse passeert de Volvo V60 zijn broer: de S60 moet genoegen nemen met een achtste plaats, terwijl de stationwagen op plek 6 prijkt. De Volkswagen Passat komt hier binnen op de tiende plek.

Opel Corsa

In de Top 10 kleine diesels is het de Opel Corsa die zich omhoog werkt in de gelederen. Voortaan bezet de kleine gezinsauto een vierde plek; dat was vorig jaar nog plaats 8. De Hyundai i20 is in dit segment weliswaar nog geen bedreiging voor de Duitser, maar komt wel nieuw binnen op nummer 9. In de kleine dieselklasse nemen we afscheid van de Skoda Fabia en Seat Ibiza. Bij het middelgrote dieselsegment verdringen de BMW 1 Serie en Toyota Auris de Nissan Note en Mercedes A-Klasse.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *