Topman Apple Auto stapt op

Steve Zadesky stapt binnenkort op als hoofd van het autoproject bij Apple. Zadesky is zestien jaar werkzaam bij Apple en de laatste twee jaar verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Apple Auto.

Volgens The Wall Street Journal vertrekt Zadesky om persoonlijke redenen. De voormalige Ford-werknemer leidde het autoproject vanaf de start. Hij had de verantwoordelijkheid om de doelstellingen van het project te bepalen en de grootte van zijn team samen te stellen. Apple is altijd erg zuinig met informatie omtrent Apple Auto (het vermeende Project Titan, een autonoom rijdende auto zoals die van Google) maar volgens geruchten zou het inmiddels werk verschaffen aan zeker 650 medewerkers.

Het is overigens niet duidelijk per wanneer Zadesky vertrekt en wie hem mogelijk op zal volgen. Of de doelstelling om in 2019 een Apple auto op de weg te hebben nog valide is, zal moeten blijken als bekend wordt wie de opvolger van Steve Zadesky wordt. Een gerucht dat de ronde doet, is dat Apple wellicht zijn project aan een autofabrikant heeft aangeboden.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1789 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.