Dat Apple ambities koesterde een soort Tesla te woorden is een publiek geheim. Zo telde het Project Titan ooit zelfs duizend man, maar inmiddels is duidelijk geworden dat de zelfrijdende Apple niet op de markt zal komen.

Het project telt inmiddels honderden werknemers minder en de resterende betrokkenen hebben nog een jaar de tijd om de wel beschikbare opties te verkennen. Als één van de oorzaken voor het falen van Project Titan is de geslotenheid van de automobiele productiekolom.

De gevestigde orde aan toeleverancierskant is in de ogen van Apple huiverig nieuwe concurrenten in het zadel te helpen en zo de bestaande klantenkring op het spel te zetten. Tesla werd in het begin nooit gezien als een potentiële bedreiging en werkte juist samen met verschillende partners zoals Lotus en later Daimler.
Net als Google verwacht Apple nu meer te bereiken door samen te werken met partners, iets wat in de natuur van Google zit maar van oudsher (onder Steve Jobs) gaf Apple altijd de voorkeur aan het zelf doen.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
15 juli 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties