Topvrouw Toyota dient ontslag in

Vanuit haar cel in Tokyo heeft de Amerikaanse topvrouw Julie Hamp van Toyota haar ontslag ingediend. Hamp werd twee weken geleden opgepakt door de politie omdat ze de verboden, krachtige pijnstiller oxycodone Japan had ingevoerd zonder hierover de autoriteiten in te lichten.

Douaniers hadden het pakketje op 11 juni onderschept op de luchthaven Tokio-Narita. Het kwam uit de VS en op het etiket stond dat er halsbanden inzitten. Binnenin trof de douane in kleine juwelendoosjes echter de verboden geneesmiddelen aan, waarvoor in Japan een voorschrift nodig is. De 55-jarige Hamp zit al twee weken in de cel en kan daar nog een week langer vastgehouden worden.

Toyota zit behoorlijk met de kwestie in de maag. Nog geen twee maanden geleden werd Hamp aangesteld als communicatiedirectrice van het concern. Hiermee wilde Toyota laten zien dat niet alleen landgenoten in het bedrijf een hoge functie kunnen bemachtigen. Ook wil Toyota meer vrouwen op hoge posten hebben. In een reactie laat het bedrijf weten de beslissing van de Amerikaanse te accepteren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.