Toyota haalt 26.000 auto’s terug

Toyota haalt in Nederland 26.000 auto’s terug naar de garage wegens mogelijke technische mankementen aan de stuurkolom en de bestuurdersstoel. Het gaat om de modellen Yaris en Urban Cruiser. Wereldwijd gaat het om 6,76 miljoen wagens.

De modellen die geproduceerd zijn tussen juni 2005 en februari 2009 zouden een probleem kunnen hebben met de stuurkolombevestiging. Toyota benadrukt dat sturen ten allen tijde mogelijk blijft. Iets meer dan 23.000 exemplaren worden teruggeroepen.

De modellen die geproduceerd zijn tussen juni 2005 en augustus 2010 kunnen een probleem hebben met de mechaniek in de stoel. Die kan gaan haperen als de stoel extreem vaak bruusk naar voren of naar achteren wordt geschoven. Van deze modellen worden een kleine 3000 auto’s teruggeroepen. Hoeveel de terugroepactie Toyota gaat kosten is niet duidelijk.

Eerder dit jaar moest Toyota ook al auto’s terug naar de stal halen wegens mankementen. Het ging toen om een software-probleem bij de Prius. In Nederland werden 18.900 auto’s teruggeroepen, wereldwijd 1,9 miljoen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.