TU Delft wint Formula Student

Studenten van TU Delft hebben op het circuit van Silverstone de ontwerp- en racewedstrijd Formula Student UK gewonnen. Daarmee prolongeren ze hun titel en heroveren ze de eerste plek op de wereldranglijst met 700 deelnemende universiteiten.

De Delftse studenten staan bekend om hun ultralichte elektrische racewagens, waarmee ze in het verleden al vaak veel zwaardere en krachtigere concurrenten versloegen in de puntenklassementen van Formula Student. Dit jaar ontwikkelden de studenten ook hun eigen ultralichte banden. ‘Helaas waren onze Dry Compound banden, voor op de droge baan, nog niet geleverd dus we reden de hele competitie noodgedwongen op de regenbanden”, vertelt teammanager Stijn Pennings op de website van TU Delft. “Desalniettemin stonden we zaterdag aan het eind van de dag slechts 1.6 punten, van de mogelijke 1000, achter op onze grootste concurrent, het team van ETH Zurich. Uiteraard zijn we toen flink wat regendansjes gaan doen, in de hoop op regen tijdens de afsluitende duurproef.”

Praktijk

Het doel van de Formula Student competitie is om ingenieurs praktijkervaring op te laten doen, ervaring te geven met samenwerking in een team en met projectmanagement, door een kleine Formula-style racewagen te bouwen. De racewagens worden beoordeeld op onder andere ontwerp, energiegebruik en bouwkosten, maar rijden ook raceonderdelen zoals een acceleratieproef, een skidpad, en de zware duurproef ‘endurance’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.