Twee nieuwe Mobileye preventiesystemen

Mobileye presenteert, na twaalf jaar onderzoek te hebben gedaan, op 14 september tijdens de IAA in Frankfurt twee nieuwe crashpreventiesystemen voor de aftermarket. Beide systemen zijn geschikt voor leaseauto’s en (zware) bedrijfswagens.

De Intelligent High Beam Control zorgt ervoor dat het groot licht automatisch wordt uitgeschakeld bij tegemoetkomend verkeer. Speed Limit Indication registreert snelheidswaarschuwingen en stuurt deze door naar de wagenparkbeheeder. Bij een eventuele boete voor te hard rijden kan de data bekeken worden om de overtreding te bevestigen of te weerleggen.

Mobileye gebruikt de gegevens van een slimme camera op de voorruit en geeft geluid- en beeldsignalen aan de bestuurder in geval van gevaar. De huidige technologie van de aanrijdingpreventiesystemen van Mobileye worden al gebruikt door onder andere Volvo, BMW, Renault Trucks, Hyundai en GM. Het betreft de systemen voor afstandsbepaling tussen voertuigen, rijbaandetectie, filewaarschuwing, aanrijdingswaarschuwing, voetgangerdetectie en fietserdetectie.

Mobileye heeft onlangs een omvangrijke order in Japan mogen noteren.

[responsive-video identifier=”F5iFS0JibWM”]

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *