‘Tweede bod PPG op AkzoNobel’

PPG laat zich niet uit het veld slaan door de afwijzing van zijn overnamebod op branchegenoot AkzoNobel. De Amerikanen bereiden een tweede bod voor, meldt Het Financieele Dagblad op basis van ‘een hooggeplaatste bron binnen PPG’.

Het persbericht dat PPG gisteren uitbracht na de afwijzing zou al een voorschot nemen op de vervolgstap. In de verklaring meldt PPG te blijven geloven ‘dat er een sterke strategische rationale is voor de voorgestelde transactie’. Ook beraadt het concern zich ‘op zijn positie en het voorliggende pad in relatie tot het voorstel.’ Volgens de bron die het FD aanhaalt betekenen deze passages “dat PPG niet zal weglopen. Je ziet vaak eerst een ‘nee’.” Een overname zou niet alleen gunstig zijn voor aandeelhouders, maar ook voor andere stakeholders.

PPG staat bekend om zijn vasthoudendheid en heeft een uitgebreide track record op het gebied van overnames. In het geval van een vijandige overname heeft Stichting AkzoNobel prioriteitsaandelen die het recht geven om de samenstelling van de raden van bestuur en commissarissen te bepalen.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *