Tweede leven accu elektrische auto

Opgereden accu’s van elektrische auto’s krijgen meer en meer een tweede leven als energiebron in het huishouden. Nu zal er ook een afgedankte accu worden gebruikt voor het opslaan van elektriciteit uit zonnepanelen en andere duurzame energiebronnen.

General Motors, het moederbedrijf van Chevrolet, en ABB hebben al twee jaar de ervaring met het hergebruik van accu’s van elektrische auto’s. Gebruikte batterijen van vijf Chevrolets Volts worden samengevoegd in een modulair pakket waardoor drie tot vijf Amerikaanse huishoudens van een gemiddelde samenstelling twee uur lang van elektriciteit kunnen worden voorzien.

Voor het eerst wordt in Nederland een batterij uit een elektrische auto gebruikt om energie in op te slaan. Dit gebeurt op het forteiland Pampus met een batterij van formaat uit een afgedankte elektrische auto. Dankzij deze oplossing zal het energieverbruik op Pampus worden verminderd. Daarnaast moet het project op Pampus uitwijzen of deze batterijen op grote schaal een tweede leven kunnen krijgen. Huishoudens en bedrijven met bijvoorbeeld eigen energiebronnen zoals zonnepanelen zouden in de toekomst hun opgewekte energie erin kunnen opslaan en zo deels zelfvoorzienend kunnen worden. In de toekomst zullen duizenden van deze batterijen beschikbaar komen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *