Tweedebands.nl noteert groei

Tweedebands.nl, een website waar gebruikte autobanden verhandeld worden, heeft afgelopen jaar een omzetstijging geboekt van 37 procent naar 767.000 euro. Een jaar eerder verdubbelde de omzetcijfers nog.

Uitbater Yuri Nooteboom verklaart deze procentuele afname in de omzetgroei doordat de verkoop van gebruikte banden de ontdekkingsfase is ontgroeid. Volgens Nooteboom maken inmiddels verschillende vestigingen van Profile Tyrecenter gebruik van zijn webshop. “We zijn onderdeel van de Nooteboom-groep waarin onder meer zeven Profile-vestigingen zitten. Bovendien werken we met zeven andere Profile Tyrecenters.”

Gefronste wenkbrauwen

Intussen kijken bandenfabrikanten met gefronste wenkbrauwen naar de handel in gebruikte banden via internet. Van een gebruikte band is immers niet bekend wat de staat is van het karkas. Zeker als het om bandwielcombinaties gaat en de band niet aan de binnenzijde geïnspecteerd wordt bestaat het risico dat een niet opgemerkte schade zorgt voor veiligheidsproblemen.

Nooteboom onderstreept daarom dat Tweedebands.nl de banden bij binnenkomst visueel inspecteert, zowel aan de binnen- als de buitenzijde. “Dat in tegenstelling tot websites waar consumenten onderling in gebruikte banden kunnen handelen. Na de visuele controle volgt nog een test op spanning. Voordat de band verzonden wordt doen we nog een laatste controleronde. We hebben hooguit een paar banden teruggehad omdat een gecupte band aan de controles ontsnapt was. Het blijft mensenwerk.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *