Twen-Tyre Almelo gesloten

Bandendistributeur Van Aalderen Twen-Tyre in Almelo is sinds ruim twee weken gesloten: ‘door omstandigheden’, aldus een mededeling bij de entree. Onduidelijk is of het bedrijf failliet is of bezig is een doorstart voor te bereiden. De onderneming is niet bereikbaar voor commentaar.

Volgens bronnen rond het bedrijf, sinds 2001 onder leiding van directeur Hans van Aalderen, kampt Twen-Tyre al geruime tijd met afzetproblemen. De bank zou volledig beslag hebben gelegd. De groothandel is behalve leverancier van de bekende bandenmerken ook exclusief importeur van West Lake en Maxtrek.

Vanuit het Bedrijvenpark Twente levert Twen-Tyre in heel Europa aan garagebedrijven, transporteurs, bandengroothandelaren en bandenservicebedrijven. Het gamma bestrijkt de segmenten personenwagen/SUV, bestelwagen, truck en motor. Daarnaast levert Twen-Tyre motorolie, rem- en koelvloeistof, ruitensproeierantivries, onderhoudsproducten en smeermiddelen. Het in 1975 in Vriezenveen opgerichte familiebedrijf verhuisde in 2003 naar Almelo. In de voorbije decennia werd herhaalde malen uitgebreid. In 2011 groeide het magazijn naar tienduizend vierkante meter en verdubbelde het aantal laadperrons van tien naar twintig.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *