Uitlijnmethode Josam krijgt Lean and Green label

Sinds kort kunnen producten die een bijdrage leveren aan het reduceren van de CO2-uitstoot in aanmerking komen voor het keurmerk Lean and Green Solutions. De toetsingscommissie heeft zich unaniem uitgesproken dit keurmerk aan de Josam uitlijnmethode toe te kennen.

Lean and Green is een stimuleringsprogramma voor bedrijven en overheid dat wordt uitgevoerd door Connekt. Het stimuleert organisaties om te groeien naar een hoger duurzaamheidsniveau, door maatregelen te nemen die niet alleen kostenbesparingen opleveren, maar gelijktijdig milieubelasting reduceren.

Als een organisatie met een Plan van Aanpak kan aantonen dat zij 20 procent CO2 reductie kan behalen in vijf jaar tijd, komt zij in aanmerking voor de Lean and Green Award. Organisaties die hun twintig procent CO2 doelstelling daadwerkelijk hebben gerealiseerd, ontvangen de Lean and Green Star als symbool voor het bereiken van hun Lean and Green ambitie. Met Lean and Green laten organisaties zien dat zij zich actief inspannen om hun mobiliteitsproces duurzamer te maken.

Uitlijnen kan een balangrijke bijdrage leveren aan duurzaamheid. Een jaar lang werden (in samenwerking met TNO) 500 trucks en opleggers van twaalf fleetowners gemonitord en uitgelijnd. Door de optimale uitlijning werd tot 4,5 procent brandstofbesparing gerealiseerd. Na de testperiode werd met een Actros (twee-assig) met oplegger (drie-assig) met een gemiddelde scheefstand op het RDW-circuit in Lelystad gereden, daarna uitgelijnd en opnieuw de testtrack gereden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.