Uitstel antwoord fraude schadeherstel

Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie zegt meer tijd nodig te hebben om antwoorden te formuleren op kamervragen over fraude bij schadeherstelbedrijven. Hij zou nog niet over de juiste informatie kunnen beschikken.

De schadeherstelbranche werd vorige maand flink in diskrediet gebracht door een onderzoek van het Verbond van Verzekeraars. Daaruit blijkt bij tien procent van de 500 onderzochte schadebedrijven fraude wordt gepleegd. Bij de fraudegevallen vallen de werkelijke herstelkosten gemiddeld ruim achttien procent lager uit dan de calculatie op basis waarvan is vergoed – met uitschieters tot boven de vijftig procent.

Onder de frauderende bedrijven zaten ook behoorlijk wat leden van de Focwa. De belangenvereniging reageerde direct door te stellen dat frauderende schadeherstellers uit de verenging zouden worden gezet.

Dat vinden de kamerleden Magda Berndsen-Jansen en Stientje Van Veldhoven van D66 onvoldoende. Zij willen dat er een periodieke onafhankelijke controle komt van schadebedrijven. Ook moeten de frauderende bedrijven op juiste wijze worden gestraft, aldus de kamerleden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *