Uitstoot bestelauto vastgesteld

De EU heeft de hoogte van de CO2-uitstoot van bestelauto’s afgezwakt naar 147 gram per kilometer vanaf 2020. De gemiddelde uitstoot van bestelauto’s is op dit moment 203 gram per kilometer.

In de eigenlijke regeling moest het gemiddelde in 2017 uitkomen op 175 gram per kilometer. De EU vindt dat de ontwikkelingen bij het terugdringen van CO2-uitstoot door bestelauto’s zo snel gaan, dat een aanpassing nodig is.
Door een flinke lobby vanuit Berlijn voor Mercedes en Volkswagen is de maximumnorm nu dus afgezwakt naar 147 gram per kilometer. In eerste instantie was dit 135 gram. Landen als Frankrijk en Italië maakten zich ook hard voor de aanpassing van het eerdere voorstel.
Wanneer fabrikanten zich niet aan de limieten houden, krijgen zij een boete van 95 euro per gram CO2.

Begin deze maand nog heeft RDC cijfers naar buiten gebracht over de uitstoot van personenauto’s in Nederland. Deze lag in oktober al onder de EU-norm van 2015.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *