Vaak storingen bij kleine auto

Vooral kleine auto’s hebben vaak te maken met storingen. In de klasse van de kleinste auto’s vertoont 31,2 procent gebreken. Dat blijkt uit het jaarlijkse Dekra Mängelreport , waarvoor in Duitsland miljoenen auto’s zijn onderzocht.

De compacte klasse zorgt voor 27,1 procent van de problemen en bij de grotere klasse heeft 26,6 procent een storing. Ook valt op dat bij auto’s met 100.000 tot 150.000 kilometer op de teller 46,3 procent mankementen heeft. Dat is vier keer meer dan bij auto’s die 0 to 50.000 kilometer hebben gereden, hier heeft 11,9 procent een gebrek.

De meest voorkomende gebreken betreffen de spoorstangen, stuurkogels en gebroken veren. Olielekkage, emissieproblemen en kapotte rubbers komen ook veel voor. Problemen met de voorste remschijven en poreuze remslangen worden ook genoemd in het onderzoek, net als een defecte koplamphoogteverstelling, ruitschade door steenslag en roest aan de spatborden.

De Opel Corsa D en de Audi A6 komen dit jaar het beste uit het Dekra-onderzoek. De auto met de laagste ‘foutmarge’ was de Corsa met 97,6 procent. Net als vorig jaar is de A6 van Audi met 86,8 procent het beste getest bij alle kilometerstanden.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *