Vast contract voor uitzendkrachten VDL Nedcar

VDL Nedcar gaat de komende zestien maanden tachtig uitzendkrachten een vast contract bieden. In totaal gaat het dus om bijna 1300 contracten. De autofabriek in Born is dat deze week met de vakbonden overeengekomen.

Een en ander komt voort uit de behoefte van VDL Nedcar aan extra productiekracht om aan de afspraken met BMW te kunnen voldoen. VDL Nedcar produceert (delen van) de Mini, de Mini cabrio en de Mini Countryman. In maart 2017 is daar de productie van de Countryman plug-in hybride bijgekomen.

Vierdaagse werkweek

In eerste instantie werd aan het personeel gevraagd om een uur langer per dag te werken. Daar werd bezwaar tegen aangetekend. In overleg met de vakbonden is toen besloten uitzendkrachten een vast contract voor bepaalde tijd aan te bieden. De uitzendkrachten werken nu 8 uur en 45 minuten per dag, vier dagen per week. Op deze manier ontstaat er een betere balans tussen privé en werk, is de mening van zowel de vakbonden als VDL Nedcar.

Leden

De vakbonden leggen de plannen maandag voor aan hun leden. Die moeten uiteindelijk akkoord gaan met het bereikte onderhandelingsresultaat.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3841 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters