VAvdZ: Winterbanden standaard in autoregeling

Uit online onderzoek van de Vereniging Auto van de Zaak (VAvdZ) blijkt dat 25 procent van de leaserijders de winter ingaat zonder winterbanden en bijna 21 procent moet de winterbanden zelf betalen. VAvdZ wil dat winterbanden een standaard worden in de autoregeling en dat de kosten dus voor rekening van de werkgever komen.

De grootste reden om geen winterbanden te monteren is dat dit door de werkgever niet gefaciliteerd wordt. Van alle berijders geeft 51 procent aan dat zij tegenwerking ervaren bij hun werkgever als de vraag om winterbanden gesteld wordt.

“Winterbanden zijn veel veiliger en de kosten vallen relatief mee. De zomerbanden slijten immers niet als de winterbanden gebruikt worden. Verder is het welzijn en de veiligheid van het personeel veel belangrijker dan een paar euro besparen op winterbanden”, aldus voorzitter Martin Huisman.

De vereniging vindt dat werkgevers vanuit hun zorgplicht de winterbanden voor hun rekening moeten nemen. Op zijn minst moet het op aangeven van de berijder in een regeling makkelijk gemaakt worden en gestimuleerd worden.

Leaserijders blijken gek op winterbanden. Het aantal ingeplande afspraken voor een bandenwissel is volgens Leaseplan, ondanks het zachte najaarsweer, nu al honderd procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.