VDC start met Registratiexpert en Vrijwaringxpert

De (RDW-)registratie en het archiveren van voertuigen kost behoorlijk wat tijd. Het Voertuig Documentatie Centrum (VDC) lanceert daarom de modules Registratiexpert en Vrijwaringxpert. Hiermee wordt de registratie door de applicatie geautomatiseerd een wordt een volledig voertuigdossier opgemaakt.

Directeur Michel Schaay van VDC: “De nieuwe processen rondom de kentekenkaart hebben een hoop extra handelingen in het leven geroepen. Alles is nu geautomatiseerd ondergebracht in de Registratiexpert. Het gehele proces van inkoop (ORB) tot en met de binnenlandse verkoop of export wordt door deze applicatie gefaciliteerd, waarbij voor ieder voertuig dat wordt verwerkt een volledig elektronisch voertuigdossier wordt opgebouwd.”

VDC signaleerde dat bedrijven meerdere webomgevingen raadplegen om een volledig dossier op te bouwen. Binnen de Registratiexpert gebeurt dit binnen één omgeving. Dit levert ook tijdsbesparing op bij controles van de RDW en Belastingdienst.

“Aan het elektronisch voertuigdossier worden onder andere een vrijwaringsbewijs, documentnummer en tenaamstellingscodes, tellerrapport en EG-typegoedkeuringsverklaring toegevoegd. Tevens verzorgt de applicatie geautomatiseerd een BPM-berekening en opmaak van het BPM-belastingformulier of een elektronische aangifte van de rest-BPM, BTW-check per voertuigtransactie en een NAP-check voor opname in de bedrijfsvoorraad”, aldus Schaay.

Met de vrijwaringxpert-applicatie, voor smartphone en tablet, kan overal binnen Nederland na aankoop een voertuig in de bedrijfsvoorraad worden opgenomen. De vrijwaring wordt per e-mail verstuurd aan de verkopende partij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.