VDL Nedcar wil snel uitbreiden

Uitgaand van de meest optimistische toekomstverwachtingen zou VDL Nedcar over zo’n acht jaar 400.000 auto’s kunnen produceren wat een extra werkgelegenheid oplevert van 8000 banen. Zowel de provincie als de gemeente zijn nu door VDL Groep benaderd om uitbreiding snel mogelijk te maken.

VDL Nedcar produceert als onderaannemer voor de BMW-groep. Met de huidige driedeurs Mini is de productiecapaciteit al goeddeels gevuld. Nu het leveringsprogramma van BMW steeds meer varianten op dat thema laat zien (de voorwielaangedreven platformen worden steeds vaker bij BMW zelf gebruikt) verwacht VDL Nedcar goede kansen te hebben het productiepalet uit te breiden met meer modellen. Eind vorig jaar werkten er zo’n 2500 mensen bij VDL Nedcar. Als die genoemde extra arbeidsplaatsen ingevuld worden zal het personeelsbestand dus de tienduizend mannen en vrouwen overschrijden.

Meer opdrachtgevers

Voorwaarde voor zo’n extreme groei is niet alleen dat er meer modellen van de BMW-groep geproduceerd kunnen worden bij VDL Nedcar. Er moet ook een productiecontract voor de lange termijn aan ten grondslag liggen wil zo’n investering realistisch zijn in te vullen. Bovendien wil men niet alleen op de BMW-groep leunen maar ook een andere opdrachtgever binnenhalen. Dat blijkt uit een recent gepubliceerde studie van Buck Consultants International in opdracht van de lokale overheden en in nauwe samenwerking met VDL Groep.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.