Veel autopech Nederlandse vakantiegangers

Lekke banden, motorproblemen, lege accu’s: Nederlandse vakantiegangers stranden volgens hulporganisatie Eurocross deze zomer aanmerkelijk vaker in het buitenland dan gewoonlijk.

Het hoogseizoen is pas op de helft, maar het aantal meldingen bij alarmcentrale Eurocross ligt nu al hoger dan de volledige periode vorig jaar, meldt het Nederlands Dagblad.

Voor de hulporganisatie is het aanleiding om degenen die nog gaan te attenderen op nut en noodzaak van een controle dan wel onderhoudsbeurt. “Laat de bandenspanning even nakijken, controleer het oliepeil, de remmen, de accu, enzovoorts”, zegt Angela Looyé, manager corporate communications van Eurocross.

Versterking

De organisatie ontvangt op jaarbasis zo’n zestigduizend telefoontjes. Iets minder dan de helft is het gevolg van problemen op het gebied van mobiliteit. De onverwachte vakantiedrukte heeft Eurocross ertoe genoodzaakt om tijdelijke versterking te regelen. Om en nabij de 75 extra medewerkers staan Nederlanders met pech onderweg nu per telefoon te woord. Opvallend genoeg registreert de ANWB nog geen sterke toename van het aantal meldingen.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.