Veilinghuis Coys: klasssiekermarkt bloeit

Het Britse veilinghuis Coys houdt op 13 januari een veiling tijdens de Interclassics klassiekerbeurs in Maastricht. Aan de vooravond daarvan voorspelt Coys dat er in 2018 nieuwe toetreders zullen komen op de markt voor klassiekers. Ook ziet Coys dat de vooruitzichten voor die markt in 2018 goed zijn.

Directeur Chris Routledge van Coys zegt: “De klassiekermarkt heeft de afgelopen twee jaar een aantal onzekerheden gekend. Toch zien we dat die markt stabiel is gebleven en wereldwijd zijn aantrekkingskracht blijft houden.” Routledge ziet dat klassiekers als een keuze voor investeerders en verzamelaars het afgelopen decennium beter hebben gerendeerd dan veel andere investeringsmogelijkheden. “Er is een nieuwe volwassenheid in de klassiekermarkt. Die geeft deze markt internationaal aanzien, waardoor deze zich nu voorwaarts kan bewegen.”

Interclassics

Tijdens de Interclassics-beurs in Maastricht wordt een selectie van sport- en toerwagens geveild. Hieronder bevinden zich onder meer een 1961 Ferrari 250 GTE (foto), met koetswerk van Pininfarina (geschatte waarde 240.000 à 300.000 euro). Ook wordt een 1967 Jaguar E-Type Series 1 Roadster te koop aangeboden (75.000 à 95.000 euro) en een 1955 Aston Martin DB2/4 sedan. Een Franse eigenaar heeft deze auto meer dan veertig jaar in bezit gehad. Hij wordt geleverd inclusief Aston Martin Heritage-certificaat. De verwachte opbrengst van deze auto is 140.000 à 160.000 euro.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3835 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters