Verbijstering over accijnsverhoging brandstof

Bovag heeft met verbijstering kennis genomen van het plan van een denktank onder leiding van voormalig PvdA-politica Corbey om de accijnzen op benzine en reguliere diesel verder te verhogen. Ook het CDA is mordicus tegen.

Het kabinet is van plan per 1 januari de brandstofaccijnzen opnieuw met respectievelijk drie (diesel) en zeven cent (lpg) te verhogen, daarnaast heeft er nog een inflatiecorrectie plaats. Aan de andere kant zou de belasting op biobrandstoffen kunnen worden verlaagd, aldus PvdA.

Volgens Bovag betreft het plan een ordinaire lastenverhoging. Omdat biobrandstoffen maar mondjesmaat beschikbaar zijn, evenals de auto’s waarin ze gebruikt kunnen worden, is het voor het overgrote deel van de automobilisten niet mogelijk om binnen afzienbare tijd over te stappen op biobrandstof.

Ook CDA-leider Buma is tegen de accijnsverhoging. Buma vreest voor banenverlies omdat tankstations in de grensregio de deuren zullen moeten sluiten. Het kabinet wil met de nieuwe accijnsverhoging 500 miljoen euro extra op jaarbasis binnenhalen.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.