Verkeerseducatie door Roadsense

Roadsense en verzekeringsmaatschappij Allianz slaan de handen ineen om de verkeersveiligheid in Rotterdam te verbeteren. Zo’n 1.000 scholieren richten zich twee weken op het thema verkeersveiligheid aan de hand van een innovatief en aansprekend programma.

Roadsense is het verkeerseducatieprogramma van de Mercedes-Benz Drivingacademy. Het richt zich op jongeren van 14-16 jaar. Het programma van Roadsense is zeer aansprekend en daarom al voor de derde keer in Rotterdam. Niet alleen vanwege de benadering door middel van groepsdiscussies en klassikale oefeningen, maar ook doordat het jongeren de mogelijkheid biedt om zelf te rijden in auto’s van de Mercedes-Benz Drivingacademy. Dit gebeurt op een afgesloten terrein onder begeleiding van instructeurs.

De Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) heeft onderzoek gedaan naar de effecten van Roadsense. De belangrijkste conclusie uit dit onderzoek is dat jongeren na het volgen van het programma beter bewust zijn van risico’s in het verkeer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *