Versleten autobanden zijn veilig

Carxpert Jos Willems uit Twello beweert dat versleten autobanden het veiligst zijn. Zijn bewering slaat echter niet op het weggebruik van banden, maar op het tweede leven van autobanden.

Willems zorgde er in samenwerking met Carxpert voor dat de speeltoestellen van de naburige kinderopvang Buitenkids voorzien werden van rubber tegels, gemaakt van versleten autobanden. Kinderopvangeigenaar Tjeerd Ettema maakt dankbaar gebruik van deze actie via Carxpert Jos Willems. "De duurzame actie sluit naadloos aan bij de gedachte achter Buitenkids, waar veel aandacht voor natuurbeleving en buiten spelen is."

Alle zestig Carxpert autobedrijven in Nederland zorgen in samenwerking met Granuband in Amsterdam voor recycling van de oude banden. Zij verwerkt jaarlijks 25.000 ton autobanden en ander rubber afval dat teruggebracht wordt tot rubber, nylon en ijzer. Van het rubbergranulaat van de oude banden worden o.a. rubber tegels gemaakt die als valbeveiliging dienen onder de speeltoestellen bij scholen en kinderdagverblijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *